2009-04-13

RIP Sophie, du förtjänade att leva

Jag pushar för en namninsamling för att överklaga mot en nedläggning av en rättegång mot en ond man.

Sophie var en tjej som hade lite problem i livet, hon mådde inte så bra och socialen behandlade inte henne så bra, utan tog henne från sin älskade mamma och blev placerad på ett behandlingshem där hon inte fick nån hjälp alls egentligen, de försökte inte ens ta reda på varför hon mådde så dåligt och hur man skulle göra för att få henne att må bättre.

På detta behandlingshem så träffade hon en man som gav henne alkohol och droger och som våldtog henne grovt flera gånger under påverkan. Jag vet inte hur gammal hon var då, men ca 13-14 år. Mannen är egentligen en pedofil och en fara för samhället.

Nu till problemet, tydligen gav inte samhället/socialen hjälp till Sophie för våldtäkterna, trots att många påpekade att hon mådde dåligt och var självmordsbenägen, hon var rädd för att vittna mot mannen... och vem skulle inte vara det egentligen?

Förra veckan skulle hon vittna mot honom men hon klarade inte av det, hon tog sitt liv. En vacker och ung tjej blev av med sitt liv för att hon inte fick det stöd hon hade rätt och blev grovt utnyttjad av en vuxen, som ska hjälpa henne under hennes uppväxt.

Nu har åklagare lagt ner åtalet pga "brist på bevis" då Sophies vittnesmål var det starkaste beviset. Men det stämmer knappast, man startar inte en rättegång på en persons vittnesmål, det gör man inte. Och de hade filmat förhören med Sophie, men enligt den manliga åklagaren så räckte inte det, inte heller de andra vittnesmålen.

Saken är den att han hade våldtagit en till tjej, som är 17 år men ändå blev rättegången nedlagd. Det är så fel som det kan bli, därför har jag skrivit på namninsamlingen. Mannen borde få ett straff, han har brutit mot lagen och borde inte få komma undan.

Om du skriver på namninsamlingen så MÅSTE du skriva både förnamn, efternamn och ort, annars så gills inte underskriften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar